Privacy Statement

NOTICE TO AGRO CAPITAL MANAGEMENT BERHAD’S CLIENTS ON PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010
NOTIS KEPADA PELANGGAN-PELANGGAN AGRO CAPITAL MANAGEMENT BERHAD BERKENAAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Agro Capital Management Berhad (“Company”) is very committed to protect the security and confidentiality of your personal data. The Company ensures that your personal data will be processed in accordance with the provisions set out in the Personal Data Protection Act 2010 and/or other related legislation.

Agro Capital Management Berhad (“Syarikat”) sangat komited untuk melindungi keselamatan dan kesulitan Data Peribadi anda. Syarikat akan memastikan bahawa Data Peribadi anda akan diproses berdasarkan peruntukan-peruntukan yang terdapat di dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan/atau undang-undang lain yang berkaitan.

This notice will explain to you how your personal data is collected, the purpose of such collection, the use and disclosure of your personal data. Please note that your personal data may include your name, address, NRIC or passport number, telephone number, email address and/or bank account details (Collectively “Personal Data”).

Notis ini akan menerangkan kepada anda bagaimana data peribadi anda dikutip, tujuan kutipan tersebut, penggunaan dan pendedahan data peribadi anda. Sila ambil maklum bahawa data peribada anda mungkin termasuk nama, alamat, nombor kad pengenalan atau passport, nombor telefon dan/atau butir-butir akaun bank (Secara kolektif “Data Peribadi”).

 

Collection of Personal Data
Kutipan Data Peribadi Anda

The Company may collect your Personal Data in the following circumstances:
Syarikat mungkin mengutip Data Peribadi anda dalam keadaan-keadaan berikut:

 

Purpose of collection
Tujuan Kutipan

The Company shall not collect, use and process your Personal Data other than the following purposes:
Syarikat tidak akan mengutip, menggunakan dan memproses Data Peribadi anda melainkan untuk tujuan-tujuan berikut:

 

Disclosure
Pendedahan

The Company may share your Personal Data with its employees, representatives, affiliates, commercial partners of the Company, regulatory authorities and other party as required or permitted by law or as we may determine to be necessary or appropriate.
Syarikat mungkin berkongsi Data Peribadi dengan majikannya, wakil-wakil, anggota gabungan, rakan-rakan komersil Syarikat, pihak berkuasa kawal selia dan pihak lain yang diperlukan atau dibenarkan oleh undang-undang atau sekiranya kami fikirkan perlu atau sesuai.
 

Access to your Personal Data
Akses Kepada Data Peribadi Anda

As our client, you may write to request in writing, access to and correction of your Personal Data held by the Company. You may also make any enquiries by contacting our client services department at our office telephone at +603-6203-2191/ 6203-2190, from 9.00 a.m. until 6.00 p.m., Monday to Friday or email at cs@agrocapitalmanagement.com.
Sebagai pelanggan kami, anda boleh menulis untuk meminta, akses kepada dan membetulkan Data Peribadi anda yang disimpan oleh Syarikat. Anda juga boleh membuat pertanyaan dengan menghubungi jabatan perkhidmatan pelanggan kami di telefon pejabat, +603-6203-2191/ 6203-2190, dari pukul 9.00 pagi hingga 6.00 petang, Isnin hingga Jumaat atau emel di cs@agrocapitalmanagement.com.
 

Information About Another Person
Maklumat Berkaitan Orang Lain

You confirm that when you give the Company information about another person, you have been appointed to act for them and they have given their consent to the processing of their personal data.
Anda mengesahkan bahawa apabila anda memberi Syarikat maklumat berkaitan orang lain, anda telah dilantik untuk bertindak bagi pihak mereka dan mereka telah memberi persetujuan untuk data peribadi mereka diproses.